Om CMYKkld

Navnet CMYKkld er en sammenkobling af forkortelsen for de farver der benyttes til produktion af print (Cyan, Magenta, Yellow & Key-colour/sort) og galleriet/butikkens fysiske placering et par trin ned.

CMYKkld åbnede dørene i lokalerne i Jægersborggade i 2005. På dette tidspunkt fungerede stedet hovedsagligt som malerværksted for Maya Langeland (illustrator/maler), Morten Sørensen (male-/installations-kunstner). Morten og Maya åbnede i 2006 for PrintFabrikken, som er en installation der leger med idéen billedkunst som masseproduceret handelsvare. Hurtigt efter fulgte BogStolen - stole sat sammen til en bogreol. Denne indeholder små danske kunstudgivelser og tegneserier.

Morten valgte i 2008 at fokusere på andre projekter, og har siden grundlagt sit eget illustrations-imperium under navnet Chimi Changa, men Maya var ikke klar til at slippe projekt CMYKkld og har siden tilføjet PlakatRøret, TegneTrykPulten, UdstillingsArealet og KikKassen.

PrintFabrikken er dog forblevet kernen i CMYKkld. Idéen er at udsætte de grafiske værker for en slags mikro-masseproduktion. Værkerne printes på pragmatisk A4 format, og kunden er vidne til processen fra produktion, til emballering/logistik, til detailhandel. Værkerne sælges til en pris der nøjagtigt reflekterer det arbejde og de udgifter, der er forbundet med fremstillingen og håndteringen af salget. I skrivende stund koster et A4 print kr. 90,00 - hvoraf kunstneren tjener kr. 40,00. Billederne skabes af danske illustratorer og kunstnere, og kan udelukkende købes hos CMYKkld.

I TrykPulten sælges desuden serigrafi, litografi, træsnit og linoleumssnit.

I PlakatRøret sælges plakater større end A4. PlakatRøret eksploderede og fylder nu meget i butikken.

I KikKassen vistes skiftende animationer. Projektet afvikledes i 2013 for at forbedre præsentationen af originaltegninger.

I UdstillingsArealet er der skiftende udstillinger med original tegninger.

I KortHuset fandt man postkort. Korthuset afvikledes i 2013 for at forbedre præsentationen af originaltegninger.

På DeSkråBrædder optrådte performance kunstnere og musikere. Brædderne at blevet kortere med tiden, men bruges ofte af musikere i forbindelse med vore udstillinger.

CMYKkld er skabt for at give folk mulighed for - også økonomisk - at få fingrene i værker udført af udøvende tegnere og illustratorer. Og ligeledes give udøvende illustratorer et rum hvori de kan afsætte mindre produktioner. Der samarbejdes hovedsageligt med tegnere uddannet ved Designskolen Kolding eller Danmarks Designskole (dette er dog ikke et krav,  men der er krav om kvalitet).

Foreløbig sælges der kun A4 plakater her fra hjemmesiden, men ambitionen er, at også større plakater, tryk, original tegninger og bøger, der er til salg i butikken i København, i fremtiden også kan findes og bestilles fra webshoppen.

Er du interesseret i at følge vores udvikling, er du velkommen til at besøge os på bloggen.

Med venlig hilsen
Maya Langeland
CMYKkld